Mystisten miesten Lappi ei ole kadonnut mihinkään

Näillä sivuilla voit tutustua taiteilija Veli Koljosen työhön ja elämään Muonion Särkijärven rannalla.
Koljonen tunnetaan luonnon kuvaajana. Hänen öljyväritöissään Lapin luonto voi näyttäytyä riemullisessa väriloistossa, äänettömässä usvavaipassa tai neitseellisen valkoisessa avaruudessa. Herkimmät voivat löytää maalauksista lappilaiseen luonteeseen kiinteästi liittyvän mystisen kaihon.


Aiheet töihinsä Veli löytää ympäröivästä luonnosta. Innokkaana metsästys- ja kalamiehenä Veli ammentaa aiheensa luonnossa kulkiessaan. Taiteilija ammatillisella alalla; maalaaminen - kehitys on jollain tavalla pysähtynyt. Pohdin kovasti mikä syy on, missä ovat mestarit, missä on perinteinen opetus, perinteinen valistus - osa syy liekö teknistyminen, tietokonemaailma, ristiriitaisuus.... Itselleni riittää reppu, pyssy, pensseli, värit ja nokipannu luonnon helmassa " se on minun internettini. "

Velin rakkaisiin harrastuksiin on kuulunut lapsesta saakka pianon- , kanteleen- , urkujensoitto ja laulu. Liikuntana varsinkin uimisesta on tullut jokapäiväinen harrastus, myös koirat, lampaat, ratsuhevonen ja lapinkalat akvaariossaan antavat iloa elävästä elämästä kelokartanossa.

Koljonen pitää Muonion Särkijärvellä ympäri vuoden ateljeenäyttelyään valtavassa keloateljeessaan ja elää todeksi omaa taiteilijaelämäänsä.

Yleisö voi tutustua pysyväisnäyttelyyn sovittaessa. Veli +358 400 690 452